Wat Kost Een Nachtbril Op Sterkte

Wat Kost Een Nachtbril Op Sterkte

Voordat u deze vraag kunt beantwoorden is het belangrijk wat informatie door te lezen, zodat u de juiste keuze kunt maken uit de verschillende typen, modellen en stijlen van de nachtbrillen. Er zijn onder andere ook handige clip on modellen die u op uw bril op sterkte kunt plaatsen. Zo zijn er ook overzetnachtbrillen die u over uw bril op sterkte kunt plaatsen.

Wat Kost Een Nachtbril Op Sterkte

Goed zicht is veilig autorijden

Helder en gericht zicht is een vereiste voor veilig rijden, zowel overdag als ’s nachts. Het vermogen om duidelijk te zien neemt echter vaak af bij minder licht. Voor degenen die moeite hebben met zien in het donker, kan ’s nachts rijden een uitdaging zijn. Een van de grootste problemen die van invloed zijn op nachtelijk rijden, is verblinding door koplampen en verkeerslichten.

Nachtelijke schittering kan uw kleurherkenning beïnvloeden, evenals uw diepte- en perifere zicht. Als u probeert uw zicht te concentreren wanneer u door fel of zwak licht rijdt, kunnen uw ogen gaan samenknijpen of tranen – wat van invloed kan zijn op hoe goed u ’s nachts rijdt.

Andere factoren die uw zicht tijdens het rijden ’s nachts kunnen beïnvloeden

Nachtblindheid: dit is een combinatie van zichtproblemen die zich ’s nachts voordoen, zoals problemen met het aanpassen aan gedimd en fel licht.
Kijk naar apparaten met schittering of reflectie zonder je ogen te beschermen

Astigmatisme: deze aandoening, waarbij het hoornvlies onregelmatig gevormd is, veroorzaakt wazigheid. Het zicht kan verslechteren tijdens het rijden ’s nachts of bij weinig licht. Gelukkig kan ’s nachts rijden na een cataractoperatie verbeteren, omdat de troebele lens wordt vervangen door een heldere, kunstmatige lens

Staar: deze aandoening veroorzaakt troebel of wazig zicht. Staar zorgt er ook voor dat licht van verkeer of koplampen uw gezichtsveld domineren en verschijnen als een halo of schittering.

Wat is nachtblindheid?

Nachtblindheid, ook wel nyctalopie genoemd, wordt gekenmerkt door moeite met zien bij weinig licht of in het donker, vooral tijdens het autorijden. U kunt tekenen van nachtblindheid opmerken wanneer u zich verplaatst tussen lichte en donkere ruimtes. Het kan bijvoorbeeld langer duren dan verwacht om uw ogen aan te passen nadat u vanuit een donkere kamer in de zon bent gestapt.

U kunt ook het gevoel hebben dat uw zicht verslechtert nadat u in felle lichten hebt gekeken, inclusief koplampen of straatverlichting.

Factoren die van invloed kunnen zijn op nachtblindheid zijn:

Staar: vertroebeling van de lens kan wazigheid en halo’s rond verkeer of straatverlichting veroorzaken.

Diabetes: een hoge of te lage bloedsuikerspiegel kan zenuwen en bloedvaten in het netvlies beschadigen, wat kan leiden tot problemen met het aanpassen van het gezichtsvermogen in verschillende lichtinstellingen en tot slecht nachtzicht.

Vitamine tekort: Nachtzichtproblemen kunnen het gevolg zijn van een tekort aan retinol (vitamine A) in uw dieet. Vitamine A helpt bij het produceren van pigmenten die uw netvlies helpen bij het correct verwerken van afbeeldingen.

LASIK-operatie: na het ondergaan van een LASIK-operatie kunnen sommige patiënten complicaties krijgen, zoals het zien van halo’s rond objecten en schitteringen bij het kijken naar fel of gedimd licht.

Retinitis Pigmentosa: dit is een genetische aandoening die het netvlies beschadigt en verlies van gezichtsvermogen kan veroorzaken. Een vroeg symptoom hiervan is moeite om ’s nachts te zien.

Hoe een nachtbril kan helpen uw zicht te verbeteren

Als u ’s nachts moeite heeft met zien, kan een antiverblindingscoating op uw nachtbrilglazen helpen om verblinding tegen te gaan en uw zicht te verbeteren. Het is belangrijk op te merken dat er een verschil is tussen een nachtbril op sterkte en een bril met antireflectiecoating. Lees hieronder meer over hoe de twee zich met elkaar verhouden:

Nachtbril met gele of amberkleurige glazen

Een nachtrijbril heeft gele of amberkleurige glazen en kan zonder voorschrift worden gekocht. Geel getinte glazen voor ’s nachts rijden helpen om blauw licht uit te filteren, het licht dat hoogstwaarschijnlijk schittering veroorzaakt wanneer het in het oog komt. De gele getinte glazen zorgen ook voor een beter contrast en zijn anti reflecterend

Bril met antireflectiecoating

Antireflectiecoating (AR) kan aan uw bril op sterkte worden toegevoegd om verblinding te verminderen en het zicht in het donker te verbeteren. Het gebruik van een antiverblindingsbril voor nachtelijk rijden kan de weerkaatsing van het licht van uw bril aanzienlijk verminderen, waardoor u beter zicht op de weg krijgt. Als u moeite heeft met zien in het donker en nerveus bent bij het autorijden, vraag dan uw oogarts of opticien naar een antireflectiebril voor ’s nachts rijden.

Wat Kost Een Nachtbril

Bij avondbril.nl willen we dat u dag en nacht het best mogelijke zicht heeft. Onze oogzorgexperts kunnen u helpen een bril met AR-coating te krijgen voor ’s nachts rijden. AR-coating voor nachtelijke rijbrillen kan ook helpen om de effecten van nachtblindheid te verminderen.

Of je nu de voorkeur geeft aan een groot montuur of een cat-eye-bril, vind de stijl waar je van houdt met onze brede collectie designermerken , zoals Ray-Ban, Oakley, Coach, Vogue en meer. Vind de perfecte bril voor rijden in het donker met de hulp van onze hoogopgeleide oogzorgexperts en herwin het vertrouwen dat u nodig hebt om weer veilig op pad te gaan.

Onze nachtrijbrillen en nachtbrillen op sterkte maken gebruik van antireflecterende lenzen om de schittering die kan optreden door fel licht buiten te verminderen. Als u in het verleden last heeft gehad van nachtblindheid of in het verleden symptomen heeft opgemerkt, overleg dan met uw arts of dit de beste oplossing voor u is.

Onze nachtrijbrillen kunnen:

Schittering verminderen tot wel 78%
UV-bescherming bieden en zijn krasbestendig

5 tips om ’s nachts veilig te rijden

Hier zijn nog een aantal andere tips voor het rijden van lange afstanden ’s nachts die kunnen helpen om uw zicht en zichtbaarheid op de weg te verbeteren:

1. Maak uw bril goed schoon

Vlekken en vet op uw bril kunnen de schittering vergroten, veeg de bril goed af voordat u ’s nachts gaat rijden om het zicht te verbeteren.

2. Zorg voor een schone voorruit

Vuil puin en condensatie kunnen het moeilijk maken om te zien, zorg ervoor dat u uw voorruit zowel van binnen als van buiten goed schoonmaakt.

3. Vervang regelmatig uw ruitenwissers 

Versleten ruitenwissers kunnen strepen achterlaten die de schittering versterken. Zorg ervoor dat u ze vervangt als u merkt dat ze residu en strepen op uw voorruit achterlaten.

4. Zorg ervoor dat uw koplampen goed werken en schoon zijn

Controleer uw koplampen voordat u gaat rijden en indien nodig veeg vuil weg. Zorg ervoor dat uw koplampen juist afgesteld zijn.

5. Ga regelmatig naar uw oogarts.

Veranderingen in uw gezichtsvermogen komen na verloop van tijd vaak voor. Jaarlijkse oogonderzoeken kunnen helpen om uw voorschrift up-to-date te houden en eventuele veranderingen in uw gezichtsvermogen in een vroeg stadium te identificeren.
Met veel soorten antireflectielenzen om uit te kiezen, kunnen onze oogzorgexperts u helpen bij het vinden van het perfecte paar voor uw nachtrijbril. Maak een afspraak bij uw buurt opticien of oogarts om uw voorschrift bij te werken

Meer informatie lezen over de nachtbril:

 

Wat Kost Een Nachtbril

Wat Doet Een Nachtbril

Wat Is Een Nachtbril

 

Bronnen:
https://www.healthline.com/health/vision-night-blindness

https://www.healthline.com/health/night-driving-glasses#do-they-work

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij avondbril.nl koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.