Wat Doet Een Nachtbril

NACHTBRILLEN: WERKEN ZE?

Midden in de nacht autorijden kan voor veel mensen stressvol zijn. Als de wegen donker zijn en er weinig licht is, hoe kunnen we dan ons zicht verbeteren? De lichten van tegenliggende auto’s maken het er niet beter op. Zou je het geloven als men zei dat hier een oplossing voor bestaat? Nachtbrillen zijn speciaal gemaakt om mensen te helpen die ’s nachts of in de schemering rijden.

Zijn ze vergelijkbaar met andere brillen?

Ja met een klein verschil. Ze zijn uitgerust met sterk getinte gele lenzen. Deze zijn een hulpmiddel omdat hun heldere tint u kan helpen om duidelijk te zien in het donker. Veel mensen twijfelen echter aan het gebruik ervan. Werken ze eigenlijk? Men ziet het als een mythe maar dit artikel kan je van  gedachten doen veranderen!

 

Laten we de nachtbril in detail bekijken:

1.Wat zijn nachtbrillen?
2.Kan iedereen een nachtbril dragen?
3.Wat is nachtblindheid : oorzaken en symptomen.
4.Werken nachtbrillen?
5.De nadelen van een nachtbril.
6.Wat zijn de beste manieren om ’s nachts te rijden?
7.Andere oplossingen voor beter zicht ’s nachts

1. Wat zijn nachtbrillen?

Zoals eerder vermeld, zijn nachtbrillen gemaakt voor degenen die ’s nachts rijden. Het is een bril zonder voorschrift met geel getinte lenzen. Het gaat om een reeks in verschillende tinten beginnend met lichtgeel tot amberkleurig. Sommige nachtbrillen hebben ook een anti-reflectielaag om interne reflecties van licht van straatlantaarns of koplampen te blokkeren.

Hoe werkt deze bril echter? Ze zijn gemaakt om schittering te verminderen door blauw licht te filteren en te verstrooien. Voor het geval u niet bekend bent met de term, blauw licht is een deel van het lichtbereik dat een korte golflengte en een hoge energie heeft.

In tegenstelling tot de andere soorten licht, wordt van blauw licht sterk verwacht dat het schittering veroorzaakt wanneer het daadwerkelijk in het oog komt. Dat is waarom mensen zichzelf een plezier doen en uiteindelijk een blauwlicht blokkerende bril kopen om mee te rijden.

2. Kan iedereen een nachtbril dragen?

Weet u wanneer het eerste nachtzicht apparaat werd gemaakt? Het idee begon met een nachtkijker. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in het Duitse leger in 1939 om later te worden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. De technologie is enorm geëvolueerd omdat veel mensen nachtzicht apparaten wilden.

Van nachtkijker tot bril, nachtbrillen worden al tientallen jaren in grote getallen geproduceerd. De geel getinte glazen werden vroeger gemaakt voor jagers als schietbril. Tot op de dag van vandaag blijven ze populair onder hen. Ze hebben het contrast van vliegende vogels in de lucht bij slechte weersomstandigheden verbeterd en aangescherpt.

Dus de vraag blijft. Heeft iedereen een bril nodig om ’s nachts te rijden om verblinding te verminderen? Welnu, degenen die zichtproblemen hebben, kunnen behoefte hebben aan een nachtbril. Ook degenen die last hebben van nachtblindheid hebben een nachtbril nodig.

3. Wat is nachtblindheid: oorzaken en symptomen.

Nachtblindheid wordt ook wel nyctalopie genoemd . Het is een aandoening die het voor mensen moeilijk maakt om duidelijk te zien in situaties met weinig licht, zoals ’s nachts en tijdens het rijden’s nachts. Als je last hebt van nachtblindheid dan heb je zeker last van gezichtsverlies. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets kunt zien. Laat u niet verwarren door het woord “blindheid”!

Nachtblindheid maakt het ook moeilijk voor de ogen om over te schakelen van fel licht naar zwak. Om die reden kan ’s nachts rijden met tegemoetkomend verkeer een uitdaging zijn voor sommige mensen met nachtblindheid.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van nachtblindheid?

-Vitamine A-tekort

-Glaucoom:  een veelvoorkomende oogaandoening. Het verwijst naar de beschadiging van de oogzenuw die het oog met de hersenen verbindt.

-Staar:  een progressieve, pijnloze vertroebeling van de natuurlijke, interne ooglens.

-Bijziendheid: het onvermogen om mensen of objecten dicht bij u te zien.

-Retinitis Pigmentosa:  een chronische erfelijke oogaandoening die wordt gekenmerkt door de geleidelijke degeneratie van het netvlies.

Vertoont nachtblindheid symptomen?

Als u een van de volgende symptomen heeft gehad, moet u zich misschien laten onderzoeken. Houd er rekening mee dat het type symptoom afhankelijk is van de oorzaak.

-Hoofdpijn

-Oogpijn

-Misselijkheid

-Braken

-Bewolkt zicht

-Gevoeligheid voor fel licht

-Moeite met in de verte kijken.

4. Werken nachtbrillen?

Meer dan tien jaar geleden werd een nachtbril voor het eerst op de markt geïntroduceerd. Ze werden gepresenteerd als een oplossing voor de gevaren van lange nachtritten. U weet hoe ’s nachts reizen een uitdaging kan zijn, zelfs voor professionele chauffeurs. Ze wonnen langzaam aan populariteit. Mensen realiseerden zich dat ze een lichtgevoelige bril nodig hadden tijdens het autorijden. Maar wat was het resultaat van jarenlang onderzoek? Het is gebleken dat nachtbrillen niet zo effectief en nuttig zijn als je zou denken.

Het is bewezen dat het gebruik van een geel getinte bril tijdens het autorijden meer kwaad dan goed kan doen. Gele lenzen verminderen de hoeveelheid licht die in ons oog komt, waardoor het zicht vermindert. Tijdens de nacht kan de situatie eerder nadelig dan nuttig zijn.

Nachtbrillen zijn verkrijgbaar in vele tinten amber en geel. De donkere lenzen filteren de meeste schittering en een aanzienlijk deel van het licht weg, waardoor het moeilijk is om te zien in schemerige of donkere situaties. Dus zullen nachtbrillen u redden?

Sommige gebruikers melden dat ze ’s nachts beter kunnen zien als ze ze dragen. Visuele tests geven aan dat een nachtbril het nachtzicht niet verbetert. Bovendien helpen ze de chauffeurs niet eens om wandelaars sneller te zien dan wanneer ze die niet zouden dragen. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat een nachtbril de visuele impulsen met minder dan een seconde vertraagde, waardoor het nachtzicht iets slechter werd.

5. De nadelen van een nachtbril

De kern van een nachtbril is gerelateerd aan de tint van de lenzen. Hun zware gele tint kan uw zicht ’s nachts verbeteren en de kans op gevaarlijke schitteringen verminderen.

Hier is een vraag voor u: is het gebruik van gekleurde glazen tijdens het rijden onveilig? Het antwoord is ja. Bedenk hoe kleuren een grote rol spelen in uw gemiddelde rijervaring. Van verkeersborden tot andere vitale functies, je ziet rode, groene en oranje verkeerslichten. Ze zijn bedoeld om uw aandacht te vestigen op de veiligheid tijdens het rijden. Als u echter alles geel ziet gekleurd, kunt u een bord missen en een verkeerde beslissing nemen bij een stoplicht of, erger nog, een ongeluk krijgen.

Een ander nadeel betreft de bril zelf. Ze worden verkocht zonder voorschrift. Als u ze op de markt opzoekt, zult u zien dat de meeste standaardbrillen geen voorschrift hebben. Als u een nachtrijbril wilt hebben die uw zicht kan corrigeren, moet u deze bij een brillenwinkel op maat laten maken. Deze hebben een veel hogere prijs. Onder de hippe beloften van “nachtzicht”-functies, kunt u verwachten dat een nachtrijbril op sterkte een buitensporig bedrag kost.

6. Wat zijn de beste manieren om ’s nachts te rijden?

In tegenstelling tot wat de fabrikanten van nachtbrillen u willen doen geloven, is de beste manier om uw nachtelijke rijervaring te verbeteren, een van de beste anti-reflecterende nachtbrillen te kopen. In plaats van een mogelijk gevaarlijke gele tint, is een antiverblindingsbril puur ontworpen om uw zicht helder en verblindingsvrij te houden in alle nachtelijke rijsituaties en zelfs overdag.

Bij elke optiekzaak vind u er een paar die geschikt zijn voor onderweg! Het beste van deze bril is dat hij niet wordt geleverd met een dik wikkelframe en een flitsend vizier dat eruitziet zoals de meeste nachtbrillen. U kunt elke bril met een anti-reflectieglas aanpassen, zelfs uw gewone bril op sterkte.

7. Andere oplossingen voor nachtzicht

Als u ’s nachts moeite heeft met rijden, zijn er andere oplossingen die u kunt overwegen in plaats van een geel getinte nachtbril:

-Laat uw oog regelmatig controleren bij uw optometrist en zorg ervoor dat uw brilvoorschrift up-to-date is.

-Vraag uw oogarts of optometrist naar het aanbrengen van een anti-reflectielaag op uw bril op sterkte.

-Veeg uw bril voor het rijden af ​​met een microvezeldoek om vlekken, vuil of stof op uw bril te voorkomen. Indien nodig kunt u ook een reinigingsspray voor uw lenzen gebruiken.

-Zorg ervoor dat de voorruit van uw auto zowel van binnen als van buiten schoon is, omdat vuilstrepen en stof de verblinding kunnen vergroten.

-Vervang uw ruitenwissers regelmatig.

-Houd uw dashboardverlichting gedimd, zodat u vermoeide ogen tijdens het rijden ’s nachts voorkomt.

-Houd uw koplampen schoon en vrij van vuil.

-Zorg ervoor dat u een oogarts raadpleegt als uw zicht verandert afhankelijk van de lichtomstandigheden.

Er zijn veel rijaccessoires verkrijgbaar en nachtbrillen zijn daar één van. Na een zorgvuldige uitleg bent u misschien een van de weinigen die de bril echt nuttig vindt. U zal het nooit weten, tenzij u het probeert. Maar één ding is zeker: het gebrek aan zichtbaarheid ’s nachts heeft een dringende oplossing nodig voor mensen met oogaandoeningen en -problemen.

Meer artikelen

Wat is een nachtbril

Waar Kun Je Een Nachtbril Kopen

Welke Nachtbril Is Het Beste

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachtbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.