Nachtbril Zonder Gele Glazen

Kun je Nachtrijbrillen zonder gele glazen kopen?

Deze zullen er ongetwijfeld zijn, maar wat is de functie van de gele glazen?

In dit artikel gaan we iets dieper in op het voordeel van gele glazen in een nachtbril en wat ze daadwerkelijk doen om het zicht te verbeteren tijdens het rijden in het donker.

Nachtbril Zonder Gele Glazen

Ook leggen we het verschil uit tussen de aandoening nachtblindheid en normaal verminderd zicht in het donker en geven we een uitgebreide uitleg over de nachtbril.

Wat zijn Nachtrijbrillen?

Nachtrijbrillen zijn speciale visuele hulpmiddelen die vermoeidheid van de ogen bij het rijden in het donker kunnen verminderen.

Ze zijn meestal zonder recept verkrijgbaar en kunnen door iedereen worden gedragen.

De speciale bril is een optische ontwikkeling om mensen met een verminderd gezichtsvermogen, vooral ’s nachts, beter te laten zien in het donker.

De bril is meestal geel getint en kan met of zonder (platte) glazen op sterkte worden gemaakt.

Wat u zeker moet weten over een nachtrijbril:

 • Een nachtelijke veiligheidsbril kan verblindende lichten bijzonder goed filteren
 • De glazen zijn meestal geel getint
 • Met name het blauwe storende licht (van rijdende auto’s en verlichting) wordt gefilterd. Dit betekent dus niet dat u de blauwe zwaailichten van politie en ambulances niet ziet.
 • De filtering is tot 15%
 • De waarneming van contrasten en diepten worden vereenvoudigd
 • Een nachtrijbril moet minimaal 10% geelachtig getint zijn

Voordelen van het gebruik van een Nachtrijbril voor rijden in het donker:

 • Betere dieptewaarneming
 • Minder afleiding
 • Minder stress op de ogen
 • Beter concentratievermogen

Met Nachtbril betere dieptewaarneming tijdens het rijden ’s nachts.

Veel chauffeurs melden een betere dieptewaarneming en duidelijker herkenbare contrasten in de middelste lichtgebieden.

Het zien met een dergelijke bril kan echter moeilijker zijn in een zeer donkere omgeving, zoals buiten de stad op landwegen met weinig verkeer.

Aangezien de bril in zo’n geval eenvoudig kan worden verwijderd, mag dit geen belemmering zijn.

Vermijd stress voor de ogen met een Nachtbril.

Oogstress tijdens het rijden ’s nachts kan aanzienlijk worden verbeterd met een nachtbril.

Concentratie is gemakkelijker, de bestuurder wordt niet zo snel moe en is meer oplettend in het verkeer.

De speciale bril van Nachtbril.com is ontwikkeld voor ’s nachts rijden, inclusief een blauwlichtfilter om de ogen te beschermen, vooral bij het rijden in het donker.

Dit leidt tot een langere concentratiefase voor de bestuurder dus ideaal voor nachtelijk rijden.

Hoe herken je een Nachtrijbril?

Nachtrijbrillen zijn gemakkelijk te herkennen aan de geel getinte glazen. Deze filteren extreem helder en verblindend licht.

De filtering kan het gezichtsveld tot 15% donkerder maken. In de praktijk kunnen automobilisten veel minder verblind worden door tegenliggers of andere verkeerslichten. Lichtreflecties op natte wegen worden ook verzacht.

De functie van een Nachtrijbril met gele glazen:

De nachtbrillen hebben meestal een gele lens en er zijn ook modellen die vastgeklemd kunnen worden aan de gecorrigeerde bril van de drager.

Bij Nachtbril.com zijn ook overzet nachtbrillen te verkrijgen, die u over uw eigen bril draagt of gewone nachtbrillen zonder sterkte.

Het technische effect van de nachtbril is het filteren van de vervelende blauwe lichtcomponent, die vooral bij het rijden in het donker en bij slechte weersomstandigheden uw zicht behoorlijk kunnen belemmeren.  De Nachtbril vermindert schittering door verstrooiing en filteren van blauw licht.

Blauw licht is het deel van het lichtspectrum dat de kortste golflengte en de grootste hoeveelheid energie heeft. In tegenstelling tot soorten licht met langere golflengten, veroorzaakt blauw licht eerder verblinding wanneer het in het oog komt.

Een nachtrijbril heeft een niet-voorgeschreven, geel getinte lenzen die in schaduw variëren van lichtgeel tot amberkleurig.

Sommige nachtrijbrillen hebben ook een antireflectiecoating.

Nachtrijbrillen worden al tientallen jaren gemaakt.

Deze geel getinte bril werd oorspronkelijk op de markt gebracht voor jagers als schietbril.

Ze blijven ook populair bij jagers omdat ze het contrast van vliegende vogels tegen de lucht verscherpen tijdens bewolkte of bewolkte omstandigheden.

Nachtbril met gele glazen bij Nachtblindheid:

De bestuurder heeft het subjectieve gevoel dat hij beter kan zien, het lijkt hem helderder, maar studies hebben uitgewezen dat bij zogenaamde nachtblindheid, oftewel het kunnen zien in het donker, niet echt verbetert, omdat de oorzaak in de  functie van de ogen kan worden gevonden worden de problemen waarschijnlijk niet opgelost door het opzetten van een filterbril.

Wat is de aandoening Nachtblindheid eigenlijk?

Nachtblindheid (ook bekend als nyctalopie) is een aandoening waarbij iemand moeite heeft met zien bij weinig licht of duisternis.

Dit probleem kan zijn dat de ogen zich voor een ongewoon lange tijd moeten aanpassen wanneer ze van lichte naar donkere plaatsen gaan, zoals een verduisterde bioscoop.

Het probleem is gecentreerd in de staafcellen van je netvlies. Deze cellen functioneren als fotoreceptoren die lichtstralen omzetten in elektrische signalen, en creëren wat uw hersenen interpreteren als afbeeldingen.

Je hebt twee soorten fotoreceptoren in je ogen: staafcellen en kegelcellen. Staafcellen zijn gespecialiseerd in beweging en aanpassing aan duisternis/licht, terwijl kegelcellen zich specialiseren in het onderscheiden van kleuren.

Wanneer je staafcellen schade oplopen, kan nachtblindheid optreden.

Schade aan de staafcellen kan in vele vormen voorkomen.

Nachtblindheid is een aandoening en zou dus niet verward moeten worden met het alleen minder kunnen zien in het donker wat bij iedere persoon het geval is.

De Nachtbril van Nachtbril.com:

De speciale bril van Nachtbril.com is ontwikkeld voor ’s nachts rijden, inclusief een blauwlichtfilter om de ogen te beschermen, vooral bij het rijden in het donker. Dit leidt tot een langere concentratiefase voor de bestuurder.

 • Ideaal voor nachtelijk rijden
 • Speciaal ontworpen voor verblinding in het verkeer, duisternis, afleiding en slechte weersomstandigheden.
 • Door het blauwe spectrum onder 420nm te absorberen, verminderen deze de schittering ’s nachts, aangezien de blauwe component van licht grotendeels verantwoordelijk is voor de schittering van bijvoorbeeld autolampen.
 • Aangename gele filtertint, (ook makkelijk overdag te gebruiken bij de modellen met een goede UV bescherming)
 • Langere concentratiefasen, omdat het oog niet zo snel vermoeid raakt.

Rijden zonder nachtbril kan belastend zijn voor uw ogen.

Veel chauffeurs moeten vaak turen of dichter bij het stuur leunen om een ​​beter zicht te krijgen. Dit kan leiden tot tranende ogen en het moeten drogen.

Een nachtbril kan overbelasting van uw ogen helpen voorkomen door de hoeveelheid licht die erdoorheen komt te elimineren.
Vecht tegen hoofdpijn en vermoeidheid.

De ogen zijn gevoeliger bij weinig licht, ’s nachts en tijdens slechte weersomstandigheden.

’s Nachts rijden zonder veiligheidsbril kan leiden tot fotofobie: een symptoom of intolerantie voor licht dat vaak leidt tot hoofdpijn, duizeligheid of duizeligheid.

Het dragen van een nachtbril is een manier om de aandoening te voorkomen.

Hoe herken je een nachtrijbril?

Nachtbrillen zijn gemakkelijk te herkennen aan de geel getinte glazen.

Deze filteren extreem helder en verblindend licht. De filtering kan het gezichtsveld tot 15% donkerder maken.

In de praktijk kunnen automobilisten veel minder verblind worden door tegenliggers of andere verkeerslichten. Lichtreflecties op natte wegen worden ook verzacht.
Het technische effect van deze bril is het filteren van de vervelende blauwe lichtcomponent, die overdag en bij mist heel goed werkt.

’s Nachts ziet het er echter anders uit omdat ongeveer 15% van de blauwe lichtcomponent ontbreekt. Dit geeft een gevoel dat het lichter is en zelfs zonniger.

Ervaringen met de Nachtbril met gele glazen:

Er zijn verbazingwekkende rapporten van mensen die de bril zelf hebben getest en nooit meer een auto willen rijden zonder nachtrijbril.

Dus het effect kan voor sommige mensen geweldig zijn.

Plotseling zijn de harde lichten niet meer verblindend, het gezichtsveld verwijdt zich en de zenuwen kunnen ontspannen. Iedereen die ’s nachts veel rijdt, kan enorm profiteren van de voordelen van een nachtbril en moet deze gewoon uitproberen.

Uiteindelijk moet iedereen de voor- en nadelen voor zichzelf afwegen en testen.

Nachtbril Gele Glazen

Conclusie Nachtbril met gele glazen:

De moeilijkheid om ’s nachts te zien neemt toe met de leeftijd. De oorzaken zijn slijtage en oogaandoeningen.

Nachtelijke rijbrillen werken allemaal om de vervelende, verblindende blauwe lichtcomponenten te verminderen.

Dit betekent echter dat er ’s nachts  iets minder percentage licht is.

Het visuele gedrag wordt subjectief verbeterd door de speciale gele gele glazen van de nachtbril, maar verandert niets aan de bestaande visuele gebreken.

Een oogonderzoek elk jaar door een oogarts of opticien en een passende behandeling van de onderliggende ziekten worden aanbevolen.

Er kan gewoon echt niets mis zijn met het gebruik van een nachtbril als deze uw subjectieve veiligheid en zicht, vooral tijdens het rijden in het donker versterkt.

Of je een Nachtbril nu Nachtbril noemt of Beschermende zonnebril, Nachtkijkers, Veiligheidsbrillen voor rijden, Nachtzichtbrillen, Antireflectiebrillen voor autorijden, Autobril of Nachtrijbril, bij Nachtbril.com noemen we ze Nachtbril.

Kijk op de uitgebreide website voor het model wat u het prettigste vindt en het beste bij u past.

 

Meer informatie over de Nachtbril met geel getinte glazen lezen?

Nachtbril Zonder Sterkte

Nachtbril Voor Computer

Nachtbril Voor Motor

 

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachtbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.