Nachtbril Voor In De Auto

Nachtbril Voor In De Auto

’s Nachts rijden kan gevaarlijk zijn vanwege het beperkte licht en de verblindende lichten van koplampen en straatverlichting. Het is bewezen dat gele lenzen ongelooflijk gunstig zijn voor nachtelijk rijden, omdat ze het contrast verbeteren. De antireflecterende lenscoating op de nachtbrillen op de Nachtbril.com website zijn ontworpen om verblinding te blokkeren.

Nachtbril Voor In De Auto

Niet elke bril is geschikt als nachtbril

Niet alle brillen met gele glazen hebben een antireflectiecoating en daarom werken niet alle nachtbrillen echt. Een bril met oude gele lenzen zal uw zicht ’s nachts niet verbeteren.

De nachtbrillen van Nachtbril.com bieden meer contrast en minder schittering om het algehele zicht ’s nachts te verbeteren, vooral tijdens mist en regen.

De nachtbrillen met gele lenzen zijn ontworpen om over een bril op sterkte te worden gedragen, maar kunnen ook alleen worden gedragen. Veel automobilisten vinden dat de gele lenzen een rustgevend effect hebben op de ogen, waardoor vermoeidheid en belasting van de ogen wordt verminderd.

De overzetbrillen voldoen aan de wereldwijde transmissienormen voor verkeerslichten. Dit komt door gespecialiseerde geel getinte lenzen waarmee u onderscheid kunt maken tussen groene, rode en gele verkeerslichten. In tegenstelling tot andere brillen voor ’s nachts rijden, die de manier waarop kleuren verschijnen kan veranderen.

’s Nachts rijden voor oudere mensen is een uitdaging

Vooral ’s nachts rijden is een uitdaging voor oudere mensen. Naarmate we ouder worden, worden onze pupillen minder responsief, waardoor er minder licht in onze ogen wordt doorgelaten.

Chauffeurs ouder dan 60 krijgen misschien maar 2/3 tot 1/3 van het licht dat ze deden toen ze 20 waren, wat ’s nachts rijden gevaarlijk maakt. Nachtbrillen kunnen helpen om objecten te onderscheiden van andere objecten door de dieptewaarneming, helderheid en detail te verbeteren.

Of je nu een bril draagt ​​of niet, de nachtbrillen van Nachtbril.com zijn de juiste keuze om ’s nachts te rijden

Nachtelijke verblinding tijdens rijden levensgevaarlijk

Is het je opgevallen dat sommige auto’s tegenwoordig ongelooflijk heldere koplampen hebben die een helder wit, bijna blauw licht lijken uit te stralen? Deze HID-koplampen (High Intensity Discharge) bieden misschien meer zicht voor de bestuurder, maar voor bestuurders die naar deze lichten moeten staren, is het vervelend, verblindend en zelfs pijnlijk! Om het nog erger te maken, verwaaiert het licht van HID’s bij mist en regen nog meer, waardoor de schittering nog intenser wordt.

Nachtbrillen van Nachtbril.com met geel getinte lenzen filteren een groot deel van het blauwe licht in HID’s, waardoor hun verblindende licht vrijwel wordt geëlimineerd.

Nachtelijke verblinding treedt op als gevolg van zowel fel als zwak licht. Als u iets probeert te zien in de aanwezigheid van een te fel licht, kunnen de ogen gaan turen en tranen.

Omgekeerd kan het gezichtsvermogen worden aangetast als gevolg van een vermindering van het contrast van beelden veroorzaakt door weinig licht.

Verschillende manieren om het zicht te verbeteren

Gelukkig zijn er verschillende manieren om verblinding tegen te gaan en slechtziendheid tijdens het rijden ’s nachts te verminderen:

Investeer in een antiverblindende nachtbril.  Deze niet-verblindende lenzen maken uw lenzen helderder, waardoor u ’s nachts comfortabeler kunt rijden.
Bescherm uw ogen tegen verblinding.

Als u zich overdag blootstelt aan schittering, kan dit uw zicht ’s nachts tijdelijk beïnvloeden. Draag  overdag een gepolariseerde zonnebril om slechtziendheid tijdens het rijden ’s nachts te voorkomen.

Elk jaar uw ogen laten testen

Plan een oogtest bij uw oogarts, opticien of optometrist.  Door  elk jaar een uitgebreid oogonderzoek te ondergaan, kunt u ervoor zorgen dat uw gezichtsvermogen in topvorm is en uw bril ook laten controleren op bekraste of vlekkerige lenzen.

Het kiezen van een optometrist, oogarts of opticien hangt af van de dienst die u nodig heeft.

Bezoek een optometrist voor routinematige oogzorg, zoals een jaarlijks oogonderzoek of het voorschrift veranderen van een bril, contactlens of oogmedicatie.

Bezoek een oogarts voor medische en chirurgische behandeling van ernstige oogaandoeningen, zoals glaucoom, staar en ooglaseren.

Bezoek een opticien in het kantoor van uw plaatselijke optometrist of oogzorgcentrum als u een lenzenvloeistof voor contactlenzen nodig heeft of een recept dat moet worden aangevuld of aangepast.

Schone autoruiten en juiste spiegelafstelling

Reinig de buitenkant van uw auto.

Een goede schrobbeurt van alle glasoppervlakken, inclusief de voorruit, ramen en spiegels, kan nachtelijke schittering verminderen.

Strepen en vegen op de voorruit en spiegels van uw auto kunnen het contrast van objecten op de weg verminderen en ze onzichtbaar maken.

En vergeet de koplampen van uw auto niet: elke hoeveelheid vuil op de koplampen kan de lichtopbrengst verminderen en uw vermogen om te zien en gezien te worden beperken.

Nachtbril Met Sterkte

Stel de spiegels van uw auto af.

Een bepaalde plaatsing van de spiegels van een auto kan niet alleen verblinding maar ook dode hoeken verminderen, terwijl het ook gemakkelijker wordt om voertuigen aan de zijkant en achterkant te identificeren.

Voor een juiste spiegelpositionering stelt de American Automobile Association het volgende voor: terwijl u op de bestuurdersstoel zit, leunt u naar links en kantelt u uw hoofd totdat het tegen het raam rust. Stel vanuit die positie de spiegel aan de bestuurderszijde zo in dat u net de linkerachterhoek van het voertuig kunt zien.

Doe je binnenverlichting uit.

Verlichting in uw auto kan extra fel lijken en het moeilijker maken om te zien.

Flip de achteruitkijkspiegel om.

Door de kleine hendel aan de onderkant van uw achteruitkijkspiegel om te klippen, kunt u de spiegel in de nachtstand zetten. Koplampen verschijnen nog steeds in uw spiegel, maar ze zullen veel zwakker en minder storend zijn.

Kijk niet direct in de koplampen van tegemoetkomend verkeer.

Kijk bij naderend verkeer naar beneden en naar rechts. Gebruik de witte lijn aan de rechterkant van de weg om uw rijstrook te volgen in plaats van de linkerkant. Hierdoor kunt u andere voertuigen in uw perifere zicht zien zonder last te hebben van verblinding.

Een nachtbril is ook nuttig voor professionele bestuurders

Zelfs beroepschauffeurs hebben moeite met nachtelijk rijden. Zonder het directe UV-licht van de zon passen onze ogen zich na zonsondergang aan het kunstmatige lage licht aan.

Wanneer kunstmatige lichtbronnen – zoals koplampen van voertuigen en straatlantaarns – onze ogen raken, is de impact vergelijkbaar met de schittering die we ervaren voor zonsondergang.

Dingen die dit kunstlicht versterken, hebben vaak een halo, wat in feite is wat de ogen zien als een cirkel van wazig licht. Zwak kunstlicht en het feit dat we in het donker niet verder kunnen kijken dan deze lichtbronnen, maken het rijden in het donker nog gevaarlijker.

De risico’s van een avondrit zijn aanzienlijk groter voor mensen die een bril op sterkte dragen. De typische nadelen van autorijden ’s nachts worden nog verergerd door de schittering die wordt opgevangen door de glazen op sterkte.

Het maakt niet uit of ze van glas of plastic zijn gemaakt. Brilglazen reflecteren allerlei willekeurig achtergrondlicht.

Geel of amber getinte brilglazen

Geel of ambertinten zijn fantastisch om helder zicht te behouden, zelfs bij weinig licht. Ze kunnen ook uw zicht beschermen tegen plotselinge lichtflitsen, zoals de felle koplampen van een tegenligger.

Geel of ambertinten verbeteren het contrast en het dieptebewustzijn, zodat u uw visuele blik behoorlijk kunt verbreden.

 

Wilt u meer lezen over de nachtbril:

Wat Doet Een Nachtbril

Wat Kost Een Nachtbril Op Sterkte

Wat Kost Een Nachtbril

 

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.