Nachtbril Voor Computer

Werken Blue Light-brillen in de nacht?

Blauw licht, ook wel blauwstraallicht genoemd, is een specifiek soort licht met een korte golflengte.

Dit type licht wordt uitgestraald door uw computerscherm, uw mobiele apparaat , uw flatscreen-tv en vele andere apparaten met schermen.

Dagelijkse blootstelling aan blauw licht explodeert.
De blootstelling aan blauw licht van de gemiddelde persoon is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, aangezien smartphones en laptops steeds vaker voorkomen in het dagelijks leven.

Maar artsen merken op dat blootstelling aan blauw licht onze ogen zelfs kan beschadigen.

Om schade door blauw licht te helpen verminderen, zijn brillen en lenzen met blauw licht geïntroduceerd.

Nachtbril Voor Computer

Deze kunnen helpen de hoeveelheid blootstelling aan blauw licht die uw ogen elke dag krijgen te beperken.

Onderzoekers zijn nog steeds bezig om te begrijpen wat blauw licht in de loop van de tijd met je ogen kan doen.

In de tussentijd zijn er aanwijzingen dat dit soort lenzen, samen met bepaalde levensstijlkeuzes, kunnen helpen bij de behandeling van aan blauw licht gerelateerde symptomen zoals droge ogen en vermoeidheid van de ogen .

Lees verder om te ontdekken wat we weten over brillen met blauw licht en wat u kunt doen om negatieve bijwerkingen van dit type licht te voorkomen.

Waarom is blauw licht belangrijk?

Blauw licht is een soort zichtbaar licht in het lichtspectrum. Het heeft een relatief korte golflengte van 415 tot 455 nanometer. Hierdoor bevatten blauwe lichtstralen meer energie dan veel andere lichtsoorten.

Blauw licht wordt niet alleen door kunstmatige bronnen geproduceerd. Elke keer als we naar een blauwe lucht kijken, zien we natuurlijk blauw licht.

Duizenden jaren lang werden mensen alleen blootgesteld aan blauw licht tijdens de uren dat de zon op was.

Onze hersenen zijn dus getraind om blauw licht te interpreteren als een signaal om alert en energiek te zijn en ons lichaam klaar te houden voor actie.

Dat is de reden waarom blootstelling aan blauw licht van een apparaat je lichaam kan verwarren.

Uw waak- en slaapcyclus kan worden verstoord door hoge niveaus van blootstelling aan blauw licht, bijvoorbeeld van een kunstmatige bron (zoals uw smartphone) in een verder donkere omgeving.

En als je overdag te veel blauw licht krijgt, kunnen je ogen vermoeid raken.

Droge ogen zijn ook een bijwerking van te veel blootstelling aan blauw licht. U bent mogelijk meer dan 10 uur per dag op uw apparaten, zowel thuis als op het werk, dus u bent misschien maar al te bekend met deze symptomen.

Gebruik een blauwlichtbril.

Dit soort brillen zijn bedoeld om blauw licht te filteren als lichtgolven in je ogen komen. Het idee is dat je hierdoor bronnen van blauw licht, zoals smartphones en laptops, kunt gebruiken met minimale bijwerkingen.

Nachtbril Voor Computer

Werkt een blauwlichtbril?

De American Academy of Ophthalmology beveelt momenteel geen speciale blauwlichtfilterende bril aan voor gebruik wanneer u met computers werkt.

Dit kan in de toekomst veranderen. Een onderzoek dat momenteel aan de gang is uitgebreider te onderzoeken of blauwlichtglazen definitieve voordelen hebben.

Maar over het algemeen is het bewijs voor blauwlichtbrillen als preventieve maatregel voor het verminderen van blootstelling aan blauw licht gemengd.

En een ander studie 2017Betrouwbare bron ontdekte dat slechts een derde van de deelnemers aan de studie zei dat ze baat hadden bij het gebruik van een bril met een blauwlicht-blokkerende coating op de lens.

Deze deelnemers beweerden dat de bril verblinding verminderde en het zicht verbeterde gedurende de tijd dat ze naar hun scherm keken.

Het is ook vermeldenswaard dat deze laatste studie werd gefinancierd door Swiss Lens Laboratory Ltd., de retailer die blauwlicht blokkeert.

Dit kan wijzen op enige vertekening in de onderzoeksresultaten, als gevolg van particuliere financiering met een gevestigd belang in resultaten die de bedrijfswinst kunnen verhogen.

Zijn er levensstijltips om de blootstelling aan blauw licht te verminderen?

U kan een blauwlichtbril te kopen om uw blootstelling aan blauwstraallicht te verminderen.

Bescherm uw ogen tegen vermoeide ogen en vermoeidheid door enkele ooggezondheidsvriendelijke gewoonten aan te nemen, waaronder:

Neem “oogpauzes” van uw schermen.

Dit doe je door overdag buiten te gaan wandelen .

Vermijd tijdens deze pauzes uw telefoon te checken. J

e kunt ook buiten vitamine D krijgen en contact maken met de natuurlijke wereld , wat beide stress kan verminderen.
Dim de lichten in je huis of werkruimte.

Overweeg om rood licht in plaats van een led-lamp te gebruiken als nachtlampje in je slaapkamer.

Rood licht verstoort minder snel je circadiane ritme omdat rode golflengten korter zijn.

Doe hobby’s zonder schermen . Schermvrije tijd – misschien besteed aan lezen, haken of bakken – kan helpen om uw blootstelling aan blauw licht te verminderen.

Kijk naar het installeren van “blauwvrije” gloeilampen. Je kunt deze in je huis instellen en ze zullen minder blauw licht uitstralen.

Stel een schermvrije regel in voor uw slaapkamer.

Probeer schermen te vermijden gedurende de 2 tot 3 uur voordat u gaat slapen.

Creëer schermvrije ruimtes in je huis. U kunt zich op deze plekken terugtrekken voor een tijdelijke onderbreking van blootstelling aan blauw licht.

Behandel symptomen van droge ogen. U kunt dit doen door vrij verkrijgbare oogdruppels te gebruiken .

Andere technologietips
Overweeg een e-mailhandtekening of sms-bericht in te stellen.

Dit kan mensen laten weten dat je schermtijd probeert te vermijden. Adviseer hen om in plaats daarvan te bellen als ze u onmiddellijk nodig hebben.

Dit kan de stress verminderen van de constante behoefte om later op de avond naar uw telefoon te kijken.

Bekijk de vooraf geïnstalleerde functies van je telefoon. Sommige telefoons hebben opties voor “wind down” of “night”-modi die de lichtemissie veranderen in een warmere toon voor minder blootstelling aan blauw licht.

Onderzoek blauwlichtblokkerende schermbeschermers. Deze kun je krijgen voor je telefoon en laptop.

Wat zijn de bijwerkingen van blootstelling aan blauw licht?

Volgens een 2016 recensie Betrouwbare bron, suggereert onderzoek dat blootstelling aan blauw licht na verloop van tijd kan leiden tot meer dan alleen vermoeide ogen en vermoeidheid.

Computer vision-syndroom, een reeks symptomen die verband houden met schermtijd, wordt ervaren door tot 90 procent van de computergebruikers, volgens 2011 onderzoekBetrouwbare bron.

Symptomen van het computervisiesyndroom zijn onder meer:

vermoeidheid van de ogen en vermoeidheid
droge ogen
wazig zien
hoofdpijn

De signalen die blauw licht naar je hersenen stuurt, kunnen ook de aanmaak van het slaaphormoon melatonine door je lichaam verstoren .

Dit kan het moeilijk maken om in slaap te vallen en in slaap te blijven nadat je je apparaten ’s nachts hebt gebruikt.

En naast slaapkwaliteit, verstoort melatonineverstoring de hele hormoonbalans in je lichaam.

Een slechte slaapkwaliteit kan ook de manier veranderen waarop uw lichaam stress voelt. Als je geen REM-slaap krijgt, kan je geest niet volledig ontspannen.

Wanneer moet ik met een arts spreken?

Blootstelling aan blauw licht kan al leiden tot symptomen zoals vermoeide ogen en droge ogen.

Als deze symptomen niet verdwijnen met veranderingen in levensstijl en zelfzorgstrategieën, praat er dan met een oogarts over.

U moet ook een afspraak maken met een oogarts als u last krijgt van:

frequente aanvallen van vermoeide ogen
oogvermoeidheid die dagen aanhoudt
langdurige, frequente symptomen van droge ogen
afname van uw zichtkwaliteit
wazig zien

Wat blauwlichtbrillen betreft, is het definitieve oordeel nog steeds niet in staat om uw blootstelling aan blauw licht en de bijbehorende symptomen van blootstelling substantieel te verminderen.

Maar door blootstelling aan blauw licht te beperken, gewoontes aan te nemen om beter voor uw ogen te zorgen en pauzes te nemen van uw schermen, kunt u allemaal droge ogen en vermoeide ogen door blootstelling aan blauw licht voorkomen.

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen:

Nachtbril Voor Motor

Nachtbril Voor Autorijden

Nachtbril Met Polariserende Glazen

 

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachtbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.