Nachtbril Met Polariserende Glazen

Zijn gepolariseerde zonnebrillen goed voor ’s nachts rijden?

Zijn gepolariseerde zonnebrillen goed voor ’s nachts rijden?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn geweldig voor het verminderen van schittering in heldere situaties zoals varen, buitensporten of autorijden op een bijzonder zonnige dag.

Maar hoe zit het met de storende reflectie van koplampen en straatverlichting ’s nachts?

Nachtbril Met Polariserende Glazen

 

Wat zijn gepolariseerde lenzen?

Een “gepolariseerde lens” betekent dat er een gelamineerd filter op de lens is aangebracht om te voorkomen dat een deel van het licht door het oog gaat.

Gepolariseerde zonnebrillen zijn ontworpen voor omgevingen waarin het licht wordt geïntensiveerd door weerkaatsing van vlakke oppervlakken, waardoor de hoeveelheid licht toeneemt en het erg moeilijk is om duidelijk te zien.

Licht is cruciaal om het oog te laten zien, maar wanneer er meer licht in uw oog komt dan het weet wat ermee te doen, veroorzaakt het een schittering.

Simpel gezegd, schittering treedt op wanneer uw ogen worden blootgesteld aan te veel fel licht.

Met dit in gedachten is het logisch dat gepolariseerde lenzen, door slechts een beperkte hoeveelheid licht in het oog toe te laten, schittering verminderen, waardoor het zicht verbetert.

Het is waar dat gepolariseerde lenzen de verblinding van tegemoetkomende verkeerslichten tijdens het rijden in het donker kunnen verminderen .

Het dragen van een zonnebril van welke aard dan ook bij weinig licht, vooral tijdens het autorijden, is echter gevaarlijk en wordt absoluut niet aanbevolen.

VRAGEN OVER NACHTZICHTCORRECTIE?

Neem contact op met een oogzorgspecialist bij u in de buurt .

Helpen gepolariseerde lenzen bij nachtelijk rijden?

Hoewel gepolariseerde lenzen de schittering van tegemoetkomend verkeer kunnen verminderen, helpen ze niet noodzakelijkerwijs bij nachtelijk rijden en kunnen ze in feite meer kwaad dan goed doen.

Het filter dat op gepolariseerde lenzen is geplaatst, voorkomt dat er wat licht in het oog valt, dus het zorgt voor een zwakker zicht wanneer je ze draagt.

Het blokkeren van extra licht van een toch al weinig licht kan uw zicht nog meer belemmeren dan de schittering van verkeerslichten.

Als rijden ’s nachts bijzonder lastig blijkt te zijn, zijn er alternatieven voor het dragen van een gepolariseerde zonnebril om tijdens het rijden een helder zicht te krijgen.

Wat zijn nachtrijbrillen?

Nachtrijbrillen zijn een populaire keuze voor mensen die extra contrast en helderheid op de weg willen, maar de effectiviteit van deze specificaties voldoet niet helemaal aan de hype.

Een aan de Harvard Medical School gelieerde onderneming genaamd Schepens Eye Research Institute heeft in 2019 een onderzoek uitgebracht om te bepalen hoe nuttig een nachtrijbril eigenlijk is.

De onderzoekers verzamelden 22 volwassenen die een breed demografisch bereik vertegenwoordigden en lieten hen ‘rijden’ in vier nachtelijke rijsimulaties.

De simulaties lieten bestuurders verschillende omstandigheden ervaren, waaronder een machine die het effect van tegenliggers nabootste, terwijl ze ofwel heldere lenzen droegen of een geel getinte nachtelijke rijbril.

Deelnemers hadden hun reactietijden geregistreerd in elk scenario voor het zien van een voetganger aan de kant van de weg.

De resultaten van de studie concludeerden dat het dragen van een nachtelijke rijbril de prestaties van de bestuurder verbeterde bij de meest cruciale taak: het detecteren van voetgangers.

Niet alleen dat, maar onderzoekers zeiden dat een kleine hoeveelheid statistische gegevens een iets slechtere prestatie weerspiegelde bij het dragen van een nachtkijker dan bij het rijden zonder.

Over het algemeen ondersteunen de resultaten van het onderzoek  het idee dat oogzorgprofessionals een nachtrijbril zouden moeten aanbevelen aan patiënten.

Nachtbril Met Polariserende Glazen

De beste nachtbrillen voor autorijden zijn…

Als de moeilijkheden bij het rijden ’s nachts van invloed zijn op hoe vaak of wanneer u rijdt, moet u een oogonderzoek plannen en uw zorgen bespreken met een oogarts.

Ze kunnen lenzen voorschrijven met een antireflectiecoating om de hoeveelheid schittering die u achter het stuur ervaart te minimaliseren.

Geen recept nodig? Dat is ook goed!

Brillenglazen zonder recept kunnen worden gekocht met dezelfde coating om de hinderlijke reflectie van koplampen en straatverlichting te verminderen.

Niemand zou het autorijden moeten opgeven vanwege de gebruikelijke nachtelijke verblinding of verblinding bij weinig licht. Overleg met uw oogarts en krijg weer duidelijkheid tijdens uw avondcruise.

Overzet contrastbrillen en overzet nachtbrillen:
Er bestaan overzet contrastbrillen en overzet nachtbrillen. Het voordeel hiervan is dat u deze over uw eigen bril op sterkte heen plaatst. Hierdoor heeft u in een handomdraai een contrastbril of nachtbril op sterkte en behoudt u het kijkcomfort van uw eigen bril op sterkte. Daarbij zorgt de overzet contrastbril en/of nachtbril ervoor dat u contrastrijker zicht krijgt bij slecht weer en het rijden in het donker. Natuurlijk kunt u deze brillen ook dragen wanneer u geen brildrager bent.

HEBT U PROBLEEM OM ‘S NACHTS DUIDELIJK TE ZIEN? Maak een afspraak met een oogarts bij u in de buurt.

 

Bekijk ook onze gerelateerde artikelen over nachtbrillen:

Nachtbril Met Sterkte

Wat Kost Een Nachtbril Op Sterkte

Wat Kost Een Nachtbril

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachtbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.