We bieden clip-ons voor nachtritten die gemakkelijk voor elk frame kunnen worden gemaakt, behalve onze magnetische frames.

Onze clip-ons voor ’s nachts rijden verbeteren het contrast en verminderen de schittering van de koplampen van tegenliggers tijdens het rijden ’s nachts.

Deze clip-on lenzen hebben een lichtgele kleur en de meegeleverde dubbelzijdige antireflectiecoating is ontworpen om verblinding door omgevingslicht te minimaliseren.

Opmerking: de clip-ons zijn iets groter gesneden dan de optische lenzen om volledige dekking te bieden.

Hoe toe te voegen clip-ons aan uw bril aankoop:

Volg deze stappen om clip-ons aan uw nieuwe frames toe te voegen:

 1. Kies je nieuwe kozijnen Deze stap zal de moeilijkste zijn – met zoveel stijlen om uit te kiezen, zal het een uitdaging zijn om je opties te beperken tot slechts één, maar zoals we graag zeggen, waarom zou je er maar één kiezen?
 2. Voer uw receptgegevens in. Om u de perfecte bril te kunnen sturen, hebben we nauwkeurige informatie over uw sterkte en uw pupilafstand (PD) nodig. Vraag uw oogarts of bekijk deze handige infographic voor hulp bij het  meten van uw pd .
 3. Kies uw lensopties. Hier moet u de index en het type lens bepalen voor de accessoires die u bestelt. U kunt opties toevoegen zoals een oleofobe antireflectiecoating om vingerafdrukken af ​​te weren of een superhydrofobe antireflectiecoating voor water.
 4. Selecteer uw clip-on-voorkeur.  Hier kunt u uw bestelling een upgrade geven met onze aangepaste clip-on-opties. Kies tussen gepolariseerde zon, ’s nachts rijden of 3D-filmclips
 5. Personaliseer je bril. U kunt ook andere persoonlijke accenten aanbrengen, zoals een aangepaste gravure op de slaaparm. Favoriete hashtag-sportteam, bedrijfsnaam of machtswoord hier is waar je echt wat extra persoonlijkheid aan je nieuwe frames kunt toevoegen.
 6. Uitchecken! Controleer nogmaals je betalingsgegevens en je verzendadres.

Nachtrijbrillen zijn voorzien van gele lenzen zonder recept. 

Deze variëren in tint van lichtgeel tot amberkleurig.

Sommige paren hebben ook een antireflectiecoating.

Dit vermindert interne reflecties van licht van straatlantaarns en tegemoetkomende koplampen.

Nachtbrillen worden al tientallen jaren verkocht.

Ze werden oorspronkelijk ontworpen en verkocht aan jagers als schietbril. Ze versterken het contrast van vogels tegen de lucht tijdens bewolkte of bewolkte dagen.

Er zijn veel verschillende merken nachtkijkers op de markt. Nachtrijbrillen worden ook geleverd met gepolariseerde lenzen om u te beschermen tegen UV-stralen of niet-gepolariseerde lenzen.

Nachtblindheid: wat het is, oorzaken en symptomen

Nachtblindheid wordt ook wel nyctalopie genoemd. De aandoening maakt het moeilijk voor mensen om duidelijk te zien in omstandigheden met weinig licht, zoals ’s nachts.

Nachtblindheid betekent echter niet dat iemand ’s nachts helemaal niet kan zien, alleen dat het een uitdaging kan zijn.

Nachtblindheid is vaak een symptoom van een ander probleem met het gezichtsvermogen. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken en aandoeningen die leiden tot nachtblindheid:

 • glaucoom
 • Staar
 • Bijziendheid (bijziendheid)
 • Vitamine A-tekort
 • Retinitis pigmentosa

Nachtblindheid kan ook voorkomen naast andere symptomen. Het type symptomen dat aanwezig is, hangt af van de onderliggende oorzaak van nachtblindheid. Deze kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Oogpijn
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Wazig of troebel zicht
 • Gevoeligheid voor fel licht
 • Moeite met in de verte kijken

Helpt een nachtelijke rijbril eigenlijk? 

Brillen met gele lens voor ’s nachts rijden zijn controversieel. Sommige onderzoeken beweren dat een antiverblindingsbril het gezichtsvermogen ’s nachts verslechtert. Hieronder staan ​​de voor- en nadelen van een nachtrijbril:

Voordelen van het gebruik van een nachtrijbril:

 • Brillen met gele lenzen verbeteren het contrast in bepaalde daglichtomstandigheden. Dit komt omdat de gele tint wat blauw licht van zonlicht tegenhoudt.
 • Als ze gepolariseerd zijn, bieden ze UV-bescherming
 • Nachtbrillen zijn verkrijgbaar in een brede selectie van tinten geel en amber. Dit maakt ze tot een veelzijdig product.

Nadelen van het gebruik van een nachtrijbril:

 • Terwijl de donkerste geel getinte lenzen de meeste schittering van blauw licht filteren, filteren ze ook het meest significante licht. Dit maakt het voor dragers van een nachtelijke veiligheidsbril moeilijk om te zien in schemerige of donkere omstandigheden.
 • Gele lenzen verminderen de hoeveelheid licht die het oog bereikt. Dit heeft gevolgen voor de zichtbaarheid. Hoewel dit overdag nuttig is, kan het ’s nachts schadelijk zijn.
 • Visuele tests suggereren dat nachtbrillen het nachtzicht helemaal niet verbeteren. Een onderzoek uit 2019 onthulde dat een nachtrijbril de visuele reacties met een fractie van een seconde vertraagt, waardoor het nachtzicht tijdens het dragen verslechtert.

Nachtbril Clip On

Alternatieve oplossingen om slecht nachtzicht te verminderen

Als je last hebt van nachtblindheid, zijn er alternatieve oplossingen voor een nachtkijker om slecht nachtzicht te verminderen.

Anti-reflecterende coating

Veel mensen dragen een bril op sterkte omdat ze bijziendheid, verziendheid of astigmatisme hebben. Als u tot deze groep behoort, moet u heldere lenzen met een AR-coating kiezen als u ’s nachts rijdt. Deze bril laat bijna 100% van het zichtbare licht in uw oog voor een beter zicht.

De AR-coating op brillen op sterkte vermindert ook interne reflecties van straatverlichting en tegenliggers en verblinding door koplampen in uw lenzen. Als je interesse hebt, praat dan met je optometrist of oogarts over het aanbrengen van een AR-coating op je bril op sterkte.

Vrije vorm (digitale) lenzen

Vrije-vorm lenzen zijn aanpasbaar en zijn ontworpen met computergestuurde technologie. Hierdoor kunnen de lenzen zichtgerelateerde problemen verscherpen die moeilijker op te lossen zijn bij typische lenzen.

Vrije-vorm lenzen bieden een aantal van de hoogste niveaus van helderheid, zowel overdag als ’s nachts voor een beter zicht.

Wavefront-lenzen

Wavefront-lenzen zijn ontworpen met enkele van dezelfde technologieën die worden gebruikt voor het uitvoeren van op het golffront geleide, aangepaste LASIK-operaties (laser-assisted in-situ keratomileusis).

Deze gespecialiseerde lenzen zijn gepersonaliseerd voor elke patiënt.

Ze werken om het zicht in alle lichtspectrums te verbeteren.

Lees ook onze gerelateerde artikelen:

Helpt Een Nachtbril

Nachtbril Bestellen

Nachtbril Auto Dames

 

Bestel Nu Uw Nachtbril

Bij Nachtbril.com koopt u veilig en vertrouwd de beste kwaliteit nachtbrillen met een snelle levering.