De Bril om in het donker te rijden brengt je veilig thuis

Indian nachtbrillen 2026

De bril om in het donker te rijden is voor veel mensen die last hebben van slechtziendheid de perfecte oplossing. Het slecht zien in de avond kan vaak verminderd worden door het gebruik van een goede nachtbril (dit is een bril met gele glazen die het contrast verhogen). Ook voor mensen die een correctiebril dragen (verzienden, bijzienden), ouderen, mensen die last hebben van hun ogen in zonlicht of mensen die een oogoperatie hebben ondergaan (refractieve chirurgie of cataract), zijn nachtbrillen nuttig.

De nacht bril met gele glazen om in het donker te rijden ook tijdens regen

Ook als het hard regent overigens, als er een hoop regendruppels op de ruit zitten kan het zicht drastisch verminderen door de schitteringen van tegenliggers. Dit valt vooral op bij autorijden in donker regenachtig weer op een slecht verlichte weg.

Nachtbrillen zijn speciaal ontwikkeld om hinderlijke schitteringen tijdens het autorijden weg te nemen. Het is wel beter dan een gewone zonnebril, want zulke lichtschitteringen komen niet meer in je ogen terecht (handig als je aan het autorijden bent, geen last meer van de schitteringen van andere auto’s!). Wij hebben diverse nachtbrillen in ons assortiment die dagelijks gebruikt worden door bestuurders die veelvuldig achter het stuur zitten en die, tot nu toe, aanzienlijk ongemak ondervonden aan slecht zicht.

Als je in het donker rijdt terwijl het regent, is het erg lastig om nog iets te zien wanneer er een tegenligger aankomt: het licht van de koplampen wordt verstrooid, en je ogen raken er van verblind, zodat je als het ware een donker gat naast de auto inrijdt. Onze gele brillenglazen worden dagelijks gebruikt met vele tevreden klanten.

Hoe beter de nachtbril bril met gele glazen, hoe beter uw zicht tijdens het autorijden is. Geen wonder dat een verminderd gezichtsvermogen één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongelukken in Nederland is. Voor brildragers is het dus erg belangrijk om te weten waarmee ze tijdens het autorijden rekening moeten houden.